söndag, juli 20

ikväll ska jag garnera med färska hallon och pudra florsocker


ser det inte äckligt gott ut? dreeeewwwwl

Mördeg
150 gram smör, kallt
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg
0,5 msk vatten, kallt
ägg till pensling

Maräng
3 st äggvitor
saften av 0,5 st citroner
3,5 dl strösocker
200 gram färska hallon

Fylllning
2 burkar lemon curd
(man kan ju också laga sin egen med:
1½ dl socker
150 g smör eller margarin
2 rivet skal och pressad saft av citroner
2 ägg
och 2 äggulor)

Garnering
färska hallon
florsocker

Tillagning
1 paj/12 bitar
1. Gör mördegen. Tärna smöret och nyp ihop det med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut mördegen, klä en pajform med den och sätt i frysen.
3. Pensla bottnen på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanten med folie så att den inte sjunker ned. Nagga bottnen och förbaka pajskalet i cirka 10 minuter. Låt svalna.
4. Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
5. Vispa äggvitor, citronsaft och 1 dl av sockret till en maräng i en rostfri bunke. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
6. Rör sönder hallonen med resterande socker och vänd ner i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
7. Fyll pajskalet med lemon curd. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
8. Garnera med färska hallon och pudra med florsocker.

LÄNK LÄNK LÄNK LÄNK LÄNK

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha nu fattade jag ingenting? :P vad ska du ta åt dig av? :P