fredag, december 7
voila, chokladkaka a' la bananyoghurt
(kakan på bilden har inget med texten att göra)
ungen ställer vi in på 175 grader celcius,
och tiden ligger på en cirka 25-30 minuter.
till kakan blandar vi först ihop
7 dl mjöl
6 dl socker
1,5 dl kakao
1 tesked salt
2 teskedar matsoda
2 teskedar bakpulver
2 teskedar vaniljsocker
och sedan blandar vi ihop
4 ägg (som vispas fluffiga)
200 gram smält smör och
4,5 dl bananyoghurt
sedan slänger man ihop båda blandningarna till en, och häller ner i en långpanna. sedan in i ugnen.
till glasyren behöver duu
5 deciliter florsocker
1½ deciliter kakao
½ tesked salt
2 teskedar vaniljsocker
150 gram smält smör
1 deciliter yoghurt
smält smöret och häv i resten av ingredienserna i kastrullen. smeta på glasyren på en lite avsvalnad kaka och låt svalna!
ät och njut
här kan ni också njuta av verisionen erica skickade till mig
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar