fredag, december 7

voila, chokladkaka a' la bananyoghurt



(kakan på bilden har inget med texten att göra)


ungen ställer vi in på 175 grader celcius,
och tiden ligger på en cirka 25-30 minuter.


till kakan blandar vi först ihop

7 dl mjöl
6 dl socker
1,5 dl kakao
1 tesked salt
2 teskedar matsoda
2 teskedar bakpulver

2 teskedar vaniljsocker


och sedan blandar vi ihop
4 ägg (som vispas fluffiga)
200 gram smält smör
och
4,5 dl bananyoghurt


sedan slänger man ihop båda blandningarna till en, och häller ner i en långpanna. sedan in i ugnen.

till glasyren behöver duu

5 deciliter florsocker
1½ deciliter kakao

½ tesked salt

2 teskedar vaniljsocker

150 gram smält smör

1 deciliter yoghurt

smält smöret och häv i resten av ingredienserna i kastrullen. smeta på glasyren på en lite avsvalnad kaka och låt svalna!

ät och njut

här
kan ni också njuta av verisionen erica skickade till mig

Inga kommentarer: