tisdag, februari 7

HARDCORE FOTOPORR



Alltså! ALLTSÅ! The chills som går längs min ryggrad när jag ser den här promovideon, jag kan inte med ord beskriva vilket välbehag som sprider sig i min kropp just nu. Har inte känt ett sådant här begär sedan..


..sedan D700an kom!

3 kommentarer:

Ida sa...

Häj! Om man börjar växa ur sin första systemkamera, som råkar vara en Olympus e-400, och funderar på en ny att ha i flera år och försöka utvecklas lite mer med - skulle du rekommendera en Canon eller Nikon då? Jag funderar på en Canon Eos 600D samt ett fast objektiv på 50mm och ett med längre zoom. Det vill säga om jag hade massa massa pengar. Hade jag ännu mer massa pengar skulle jag köpa en 60D på direkten... Har du några synpunkter? :)

Madelen utan e sa...

Det här är verkligen en knepig fråga. Jag har alltid varit en Nikon-kind-of-girl. Men jag vill ändå inte rekommendera Nikon över Canon. Är faktiskt inte så insatt alls i "konsument"-serierna hos de både märkena längre, när proffskamerorna intresserar mig mer.

MEN

om jag ska ge dig något tips eller råd så tycker jag att egentligen så spelar inte kameraHUSET någon större roll. Om din prisklass ligger runt 600 euro som jag gissar att ett 600Dhus kostar ungefär, så tycker jag att du ska köra på det. Bra att fundera på är ifall du ska låna 250 euro till och köpa loss en 60D om du känner att du har intresset. Jobbigt att kanske byta upp sig igen efter 7 månader liksom. Så resonerade jag när jag bytte upp mig till min D700.

Jag har sjukt svårt att guida dig i canon-djungeln, men som jag ser det så är det alltid bra att ha ett allround-objektiv (fast eller zoom någonstans mellan 14 och 70mm) till en början. Sedan kan man köpa till fler objektiv efter behov.

Det jag absolut rekommenderar är att satsa på en lins med så stor bländare som möjligt (där har du ju en rätt schysst deal med 50mm 1.8 eller 1.4 som du säger) men jag kan personligen känna att 50 mm ibland (OFTA) är lite för snävt. Närgränsen är väldigt lång och man blir lite "låst" i sitt fotograferande. Men det beror ju helt på vad man gillar att fota.

Känns som jag snart skrivit en bibel, så hoppas du får ut något av det här. Och fråga mer om inte!

XXX

Ida sa...

Tusen tack! Det lär nog dröja innan jag verkligen tar steget och beställer, men nu har jag lite tips och goda råd i alla fall. Ha det bra!