onsdag, mars 7

2012 TRENDIGASTE ARMBAND

Boni och jag köpte precis våra. Köp ditt eget på KONY2012.COM och passa samtidigt på att skriva upp dig på listan.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid bra att först läsa på:

http://www.wordmagazine.co.uk/content/kony-no-dae
http://www.reddit.com/r/DAE/comments/qlqzd/am_i_the_only_one_who_is_suspicious_about/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=143975452392116&set=o.217590944981514&type=1&theater

Madelen utan e sa...

Ja alltså visst har ju tanken slagit mig att det inte är helt äkta (din länk funkade inte så jag gissar att det var något sånt du syftade till), men om jag genom att köpa ett armband som jag tycker är fint och skriva ett blogginlägg kan delta i att skapa världshistoria så kvittar den procenten där jag kanske blir lurad för mig. Eller, kände helt enkelt inte att det var rätt tillfälle att vara cynisk. Vem vill man helst vara? Personen som lutade sig bakåt i stolen och höjde ena ögonbrynet - eller personen som var med och förändrade?

Anonym sa...

Du säger det ganska bra själv: köper ett armband för att det är fint. Dessutom var det 3 st länkar och de två första borde funka i alla fall.

Grejen är den att Ben Keesey (CEO) håvade in 88.000 förra året på IC. Jason Russell 90.000. Laren Poole 84.000. Det är ganska mycket pengar. Varför duger inte dom i Uganda? Och det är bara en sak, IC stöder People's Liberation Army, som anklagas för att använda våldtäkt och plundring som krigsmetoder... Är det bättre? Och, varför ska USA (och nu resten av världen) gå in i ett land som uppenbarligen inte bett om det själva? Känner de sig faktiskt tryggare med vetskapen om att People's Liberation Army stöds med otroliga summor (bland annat dina pengar) I historien har det visat sig att sådana här aktioner leder till extremism, hämndaktioner, stora konflikter och etnisk utrensning... Videon är snyggt gjord och spelar på våra skuldkänslor, jag blev själv väldigt berörd. Man behöver inte luta sig bakåt i stolen, man kan göra skillnader på andra plan. Men jag tror att det här blivit lite "hypat" och att om Kony inte är död eller tillfångatagen inom 2012 så kommer 95% av "armbandsinnehavarna" inte ens bry sig om att följa upp det. Jag vill inte vara med att "förändra" (ditt ord) om jag inte vet att det leder till att världen blir en bättre plats. Jag är allvarligt talat rädd för vilka konsekvenser det här har.

Anonym sa...

Du satt huvudet på spiken - Årets trendigaste armband. Det här är en mode-grej. Jag tycker att du som ändå vill hålla på med tidningar borde vara lite mer kritisk och läsa på bättre. Visste du att bara 30% av intäkterna går till Uganda? Resten går till att göra den här filmen och i deras fickor... 30% av 14.000.000 dollar är... tja 70% för lite.

Madelen utan e sa...

Först och främst tycker jag att det är så himla, himla, hiiiiiiimlaaaa tråkigt att varje gång det ska varas kritiskt på den här bloggen (och andra) så kommenteras det anonymt. Om ni nu är så himla engagerade, varför kan ni inte stå för vad ni tycker? Jag är väldigt medveten om att det finns flera sidor av detta. Och klart att man inte kan förstå helt och håller när man bara läst lite, lite av allt om detta projekt.

MEN

Man måste få ha sin egen ståndpunkt och åsikt. Och på någon sida måste man ju stå helt enkelt. Jag tycker att det här är ett häftigt projekt som kan gå till historien om det går som de säger att det kan gå. DET tycker jag är något häftigt, och jag hoppas att fler hjälper till att sprida detta. Oavsett om det bara är ett test att sprida information eller ett rent ONT projekt.

Jag skänkte några euro för att de lyckades engagera mig. Creds till dem om de lurade mig, men jag kommer inte gå under tack vare det.

Jag kommer fortsätta att stå för mina åsikter, det vore trevligt om ni gjorde det också. Detta är ett häftigt, modernt, världsomspännande projekt. Och man behöver inte skänka pengar någonstans, det räcker att ordet sprids.

Ja, vad ska man säga.

Madelen utan e sa...

Såhär: Det är så hemskt att veta vad man ska tro på. Men jag kommer fortsätta hoppas tills det faktiskt bevisas att projektet KONY 2012 är dåligt.

Anonym sa...

Jo men för att kunna stå för sin åsikt (som du säger att du gör) behövs nog lite mer information. Man ska alltid vara kritisk till såna här projekt som känns för bra för att vara sanna, för då är de oftast det.. tråkigt nog. Man kan börja med att titta på den här sidan:

http://www.charitynavigator.org/index.cfm?bay=search.summary&orgid=12429

Den säger en hel del om olika organisationer.

Och ja, jag är anonym. Men jag kan fortfarande stå för mina åsikter. Jag tycker faktiskt inte att mitt namn har något med den här diskussionen att göra. Det spelar väl ingen som helst roll vem jag är?

Elin Eriksson sa...

Det här tycker jag är en mycket bra sammanfattning kring varför man inte bör köpa diverse armband eller lägga pengar i IC's fickor utan istället på en organisation som har större trovärdighet:

http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/sluta-sprid-konyfilmen-invisible-children-bakom-filmen-gar-inte-att-lita-pa/

Låt er beröras av videon, javisst, för den är välgjord och problemet i sig är stort och allvarligt, men köp inte det här rakt av. Det kan tyckas vara en liten summa att köpa ett armband och säga "jaja, om jag köper ett litet armband och blir lurad gör det inte så mycket" men jo, faktum är att det verkligen gör det. Den där lilla summan är en summa som kunde ha spenderats annorlunda, med en garanti för att de faktiskt kommer till nytta. Inget "om jag blir lurad", utan använda pengar, punkt. Och ärligt talat misstänker jag att det är alldeles för många som ser den där videon som tänker exakt så, vilket innebär att totalsumman på "små obetydliga armband" till slut blir rätt väsentlig.

Jag har inga problem med att sätta mitt namn på det här inlägget, och jag tycker faktiskt inte att någon kommentar bör vara utan namn om man vill tas seriöst.

Henrika Josefine sa...

Jag orkar inte förklara min ståndpunkt i hela den här diskussionen. MEN jag tycker att om folk har rätt att vara skeptiska till KONY 2012 så ska man även ha rätt till att vara skeptisk till allt negativt som står också.

Madelen utan e sa...

Jaa hörrni, den här diskussionen kan pågå i evighet. Jag gjorde detta i god tro för världen, vilket av många anses vara korkat. Men trots det så är det fortfarande ingen som kan bevisa vad som verkligen är sant och verkligen är falskt.

Jag publicerar alla kommentarer eftersom jag är fullt medveten om att det finns flera sidor av allt. Men jag vet inte vart ni vill komma med det, tycker ni att jag ska ta bort inlägget? Isåfall kan ni ge upp. Och det är ju inte så att jag kan göra något mer eller mindre än jag redan gjort.

Niki sa...

Det du precis gjorde var att ge pengar till militären så de kan knulla landet upp och ner.

Kony har inte varit i Uganda sedan 2006 och det pågår en fredsprocess redan där nere, vilket sammanträffande att Usa hittade olja förra året i Uganda!! nu är det desperata efter en ursäkt för att få gå in i landet. snälla de letade efter bin laden i tio år i afganistan när han i sjävla verket bodde i deras baser !!!

Ok att vara medveten ! Men dessa problem är mycket komplex och inte är av den naturen som kan lösas genom statusuppdateringar, delning och ändra din Facebook-profilbild eller skrivas om i bloggar !

Nästa gång du uppmuntrar något kolla din jävla fakta istället och vad det är egentligen du uppmuntrar till din hjärndöda fan!!½

Anonym sa...

Facts are facts, Henke...
Och nej, en anonym tas inte mindre seriöst för att den inte vill säga sitt namn. Det hör inte till ämnet som sagt. Många välskrivna böcker är skrivna under pseudonym t.ex...

fjauuuuuu sa...

Okej, alla har rätt till sina åsikter och hävda dem, men skippa alla personliga påhopp snälla. Det är så lågt...

Anonym sa...

Alla har väl rätt till sin åsikt, jisses. Vissa här behöver verkligen tagga ner. Sitta och svära och personliga påhopp gör saken knappast bättre. Att bli sådär galen på grund av ett inlägg som man påstår att inte har en verkan men i själva verket dampar totalt på, startar onödigt gnabb pga svordomar, och så undrar folk varför det blir orättvisor i världen....

Man kan i all hast när man kommer över en sådan här stark grej publicera för att hjälpa, för de gör detta trots allt väldigt bra. Väldigt påtagligt.

Sedan att det finns en baksida, ja det finns det ju i allt. Vilken tur att alla inte är likadana i den här världen. Jag tror knappast alla slänger sig på KÖPA knappen bara för ett blogginlägg länkar vidare till en sida där du har möjligheten till. Någon annan brinner säkert för en annan grej. Cancerfonden etc.. Den kanske springer iväg och köper sig ett rosa band.. Inget vet.

Så himla onödigt att bli så arg på en privat person.