måndag, november 19

grandma




idag när jag åkte den omtalade ghs-bussen hem, klev en liten söt tant på i godby. det hon inte visste när hon klev på var att bussen var fylld med osäkra hormonstinna tonåringar, som inte skulle våga ställa sig upp i bussen och erbjuda henne plats om de så fick betalt av kompisen bredvid. så stackaren stod där i gången och höll sig krampaktigt fast med hjälp av sina små skrynkliga händer. ungarna som satt runtom henne fortsatte bara sin diskussion om harry potter, engelska och internet. hur kan man vara så proppad med hormon att man glömmer bort att man själv kommer att bli gammal någon gång?

jag fick nervsläpp och släpade mig fram i bussen till tanten, släpade henne till min plats, satte henne på sätet och ställde mig i gången som en ärlig och vänlig medborgare av saltviks kommun. tanten blev så glad att munnen höll på att spricka i mungiporna, så stort leende som hon drog till med, sen klappade hon mig på bröstet (vilket jag inte tror att var meningen haha) och förklarade hur underbar och snäll jag var, och hur mycket hon gillade flickor som mig.

dagens goda gärning, CHECK

6 kommentarer:

Anonym sa...

åh, mer sånt madde. det är SÅ man ska göra!

Anonym sa...

naaaw. vad strongt gjort av dig, pepp!

fast vet du vad det lustiga är, säger filosof-elin, att för det mesta gör vi goda gärningar endast till 50% för den andra personens skull - resterande 50% är för den egna känslan av att vara just en fin person. :D:D:D undrar om det finns helt goda gärningar egentligen, eller om gärningen just är god för att den får två personer att bli glada?

Anonym sa...

Bra jobbat! ;>

Anonym sa...

aw, vad omtänksamt gjort :) jag brukar också göra så, om det är så. en väldigt bra god gärning!

Anonym sa...

"sen klappade hon mig på bröstet", det var kul :D

Anonym sa...

DET VAR BÄST!