måndag, september 13

im killing time but time is killing me

just nu går jag mest runt och är nöjd med att vi är klara med en massa skolarbeten, och längtar till
torsdag. jag tänkte fördriva tiden med att plåta mitt nyaste loppisfynd: en helt underbar armégrön
oversize skjorta för 1,50. men det enda jag kom fram till var att jag har en finne mitt i pannan och
att mina lår ser ut att kunna explpodera vilken sekund som helst. så jag tror jag fördriver resten av
kvällen med att göra benlyft. sounds like a plan.

lalalla

7 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara kommentera; benlyft tränar mage, inte lår och överlag ger "muskelträning" att man ser större ut då muskeln blir större men fettmängden hålls konstant. För att få smalare lår gäller alltså jogging, kardio, whatever på 60-70% av maxpuls som är fettförbrännande. Alltså inte så farligt högt tempo men det är långa sträckor som gäller! Lycka till!

Madelen utan e sa...

alltså. jag håller inte riktigt med. visst ligger det säkert något i det du säger men av att göra benlyft får jag träningsvärk i höfter och rumpa - vilka är mina problemområden. därför känns det som en ganska bra lösning. och att kombinera styrketräning med att cykla 1,3 mil varje dag på kuperade vägar känns ändå som en ganska praktisk lösning. även om jag visserligen vet om löpningsträningens under.

och att man skulle bli större av att göra olika styrketräningsövningar känns verkligen inte logiskt, åtminstone inte om man är överviktig.

men tack ändå för att du engagerar dig. även om du är anonym.

Anonym sa...

Tja, believe it or not. Jag är utbildad idrottsinstruktör så månne jag inte kan min sak. Muskeln förstoras när du gör övningar där du endast använder muskeln och inte svettas (=fettförbränning). Försöker förklara enkelt men du kanske inte ändå förstår? Såklart är det mer invecklat än jag gör det nu men det är basicly såhär och det är det du behöver veta angående träning. Fråga på om det blev oklart så svarar jag nog. Jag är anonym för visste inte hur du skulle ta min kommentar, om du skulle bli offended osv. Människor reagerar så underligt när man skriver och då man tolkar in olika saker som man inte gör face-to-face där man ser om personen bara menar väl, som jag gör nu. Som sagt, fråga på bara om du undrar något kring träning/kost.

Unknown sa...

Jag tror ni pratar om två olika "benlyft". Madelen syftar nog på då man ligger på mage och lyfter benen upp och "Anonym" då man ligger på rygg och gör detsamma. Ville bara få det klargjort :D

Madelen utan e sa...

haha, jag kanske är en riktig tjockis isåfall - men jag svettas faktiskt när jag styrketränar. haha. nåväl, jag förstår väl vad du försöker säga. och det där med anonymitet - vad trodde du jag skulle göra? haunta down din identitet genom att kolla alla "anna" eller "linda" som pratar svenska och sen döda dig? ja, du borde nog passa dig!

förlåt att jag aldrig kan hålla mig seriös och käftar emot dig. men jag har en bad-thigh-day. och då kan jag bli lite jobbig att handskas med.

inte vet jag om jag undrar något desto mera. jag tänkte väl styrketräna för att få fastare kropp och motionsträna för att få bättre kondis. och så tänkte jag att det på något vis skulle klaffa och också göra mig smalare. just nu kan jag på grund av konstiga skador på diverse stortår inte springa men det hinner jag med senare tänkte jag.

rätta mig gärna om jag har fel?

Madelen utan e sa...

copi: jag ligger på sida och lyfter benet! men du kan vara ett missförstånd på spåren..

Anonym sa...

Mja, jag tänkte mig mer att du skulle ta illa upp och bli sur på mig? Ja, din tanke är väl god men syftet med din konditionsträning borde också vara att bränna fett, för det är så dina lår blir smalare. Men visserligen bränner styrketräning också till en viss (dock liten) del fett, men mest bygger det muskler som gör låren större. Men med fettförbrännande konditionsträning får du smala lår och styrketräning smala, snygga lår! Så både och behövs visserligen, tror nog det kommer lösa sig du! Och jo nu förstår jag vilket "benlyft" du talar om, det tränar utsida lår och rumpa samt statisk mage till en viss del.
Hoppas du förstod och lycka till med träningen! Är det något du undrar är det bara att fråga! Ha det bra!