måndag, september 15

pressmeddelande

Det är så hemskt med våldtäkter på vår lilla ö. Det är inte ofta det kommer till känna, men när det gör det får jag en dålig känsla i magen. det är nästan så att man hoppas att gärningsmannen är en turist, för att man inte vill tro att någon skulle göra varandra illa på det sättet här på åland. för några dagar hände nedanstående scenario, och detta är ett pressmeddelande från polisen som stod i tidningen. jag bytte ut person a, b och c till namn för att texten skulle bli enklare att läsa, så namnen i texten är alltså påhittade och inte sanna. det är ruggigt.


En man (anton i texten nedan) har anmält att han på morgonnatten söndagen den 7 september 2008 blivit våldtagen av en annan man i närheten av Vikingterminalen i Mariehamn.

Anton hade någon gång mellan kl. 04.00 - 05.00 träffat en man (benjamin) som städat utanför Indigo vilken varit behjälplig med att beställa en taxi. anton hade i samma veva träffat en tredje man (conny) som han börjat prata med. När den beställda taxin inte kom hade anton gått fram till en bil och frågat om de kunde skjutsa honom till terminalen, vilket de kunde. Bilen var parkerad i närheten av hotell Arkipelag, troligen på Nygatan utanför huvudentrén. Det hade funnits två män i bilen. anton hade satt sig i bilen och även conny hade följt med. Vid Vikingterminalen hade anton och conny stigit ur och bilen med de båda männen hade lämnat platsen. Strax efter att anton och conny stigit ur bilen hade conny våldtagit anton.

conny är okänd. anton är inte bekant med conny och ingen av de båda presenterade sig med namn. För att kunna identifiera conny behöver polisen hjälp av allmänheten med information om iakttagelser m.m.. Polisen önskar också komma i kontakt med de båda män som skjutsade anton och conny till Vikingterminalen samt den benjamin som städade utanför Indigo och var behjälplig med att ringa taxi. Polisen nås på tel. 018-527100.

Inga kommentarer: