nu jävlar ska det göras amerikanska pannkakor
- knappt 5 dl vetemjöl (nästan dubbelt så mycket som i receptet ovan!)
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk socker
- drygt 2 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g smör
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
- Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
- Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
1 kommentar:
Åh, det vill jag laga någon gång, ett annat år! Det ser så mumsigt ut på TV :D
Skicka en kommentar